Nieuwe colleges in Theaterkerk Nes door Gerrit Breteler

Kunstschilder, muzikant en schrijver Gerrit Breteler start binnenkort in Theaterkerk Nes met een nieuw soort college. Aan de hand van één schilderij, dat hij tijdens vier cursusochtenden maakt, neemt Breteler deelnemers mee in het ambacht van de schilderkunst én het filosofische verhaal erachter. Aanmelden kan nog.

Noord-Friese winkeltjesroute start in Wierum


Zaterdag 29 juni is het weer zover. De Noord-Friese Winkeltjesroute start deze dag aan de voet van de dijk te Wierum bij Glasschitteringen. Deze route is een initiatief van diverse leuke winkeltjes en ateliers in de landelijke omgeving van Noord-Oost Friesland. Op deze dag zijn de deuren van 10.00 tot 17.00 geopend voor het publiek, routekaarten zijn beschikbaar op elk adres en tevens te downloaden op de website www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De routekaart is ook een stempelkaart. Als deze vol is wordt je beloond met een kleine attentie van het laatste adres dat je bezoekt.

‘Iepen Dei oan de Wiesterwei’ in Nes


Op zaterdag 1 juni zetten drie bedrijven aan de Wiesterwei in Nes (gem. Noardeast Fryslân) de deuren open; Theaterkerk Nes, Kwekerij Keegstra en de gebroeders Mollema. Aanleiding is de door de Lionsclub Dokkum-Bonifatius georganiseerde ‘Fietstocht Lauwersmeer’.