Aardappelexcursie bij zeedijk tussen Wierum en Ternaard


WIERUM/TERNAARD – Boer Goasse Venema uit Ternaard nodigt mensen uit om zaterdagochtend 4 september tussen 10.00 en 12.00 uur zelf aardappelen te rooien op zijn land aan het einde van de Koaterhústerwei in Wierum. Tegelijkertijd wil hij bezoekers samen met Arjen Strijkstra van Van Hall Larenstein en bestuursleden van het Agrarisch Collectief Waadrâne informeren over het internationale project BEESPOKE.

Kevin de Joode

Kevin de Joode

Pagina Beheerder

Bezienswaardigheden

Een bijzonder sieraad voor het dorp Ternaard vormt de laat gotische kerk uit ongeveer 1525.

Even ten noorden van Ternaard ligt het gebied dat ‘It Skoar’ wordt genoemd. De naam betekent ‘kwelder, schor, oever’. Het is de grens tussen de Waddenzee en het land. De zuidkant is landbouwgebied en de noordkant waddengebied, gescheiden door een acht meter hoge dijk. Op de kwelder loopt jongvee te grazen in de zomer.

Herberg de Waard is meer een designhotel aan het dorpsplein van Ternaard. Hier kunt u genieten van een hapje en een drankje of een comfortabel bed. Daarnaast hangt er in de gelagkamer, de lounge en een paar hotelkamers van het hotel veel kunst van de kunstenares Emmy Verschoor (1953). Door haar muzikale achtergrond heeft ze het vermogen heftige gevoelens letterlijk te verbeelden.

Dit Monument herdenkt de inwoners van Ternaard die zijn omgekomen of vermist in de Tweede Wereldoorlog.
Op het Monument staan de namen van de slachtoffers vermeld.

Overnachten

Eten & Drinken

Meer nieuws

Heb je tips voor deze pagina? Mail naar redactie@nefnijs.nl