Presentatie nieuwe plannen van stichting Dorpsmolens Ternaard

Op dinsdagavond 18 juni aanstaande komt de heer Freek van der Lugt van de stichting Dorpsmolens Ternaard in Dokkum in het energiecafé vertellen over de plannen van deze stichting. In Ternaard zijn plannen voor het opwaarderen van de bestaande dorpsmolens. De avond begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Kevin de Joode

Kevin de Joode

Pagina Beheerder

Bezienswaardigheden

Een bijzonder sieraad voor het dorp Ternaard vormt de laat gotische kerk uit ongeveer 1525.

Even ten noorden van Ternaard ligt het gebied dat ‘It Skoar’ wordt genoemd. De naam betekent ‘kwelder, schor, oever’. Het is de grens tussen de Waddenzee en het land. De zuidkant is landbouwgebied en de noordkant waddengebied, gescheiden door een acht meter hoge dijk. Op de kwelder loopt jongvee te grazen in de zomer.

Herberg de Waard is meer een designhotel aan het dorpsplein van Ternaard. Hier kunt u genieten van een hapje en een drankje of een comfortabel bed. Daarnaast hangt er in de gelagkamer, de lounge en een paar hotelkamers van het hotel veel kunst van de kunstenares Emmy Verschoor (1953). Door haar muzikale achtergrond heeft ze het vermogen heftige gevoelens letterlijk te verbeelden.

Dit Monument herdenkt de inwoners van Ternaard die zijn omgekomen of vermist in de Tweede Wereldoorlog.
Op het Monument staan de namen van de slachtoffers vermeld.

Overnachten

Eten & Drinken

Meer nieuws

Heb je tips voor deze pagina? Mail naar redactie@nefnijs.nl