De opera Peter Grimes, die oorspronkelijk in september van dit jaar zou worden opgevoerd op het Wad bij Paesens-Moddergat, is verplaatst naar 2021. Alle fondsen en partners gaan mee naar deze nieuwe editie. Blockbusterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben extra financiële steun toegezegd. Deze unieke productie gaat nu in première op 17 september 2021. In september 2020 start een extra auditieronde voor zowel professionele als (top)amateurzangers.

Enthousiasme voor wadopera
Voor de groots opgezette opera waren de voorbereidingen in volle gang, toen begin dit jaar het coronavirus roet in het eten gooide. Een flinke tegenslag voor initiatiefnemer en dirigent Arnaud Oosterbaan en zijn team, die zich gedwongen zagen een besluit te nemen over het voortbestaan van hun droom. Wat volgde was een periode van bezinning en overleg met de betrokkenen. “Ik was onder de indruk van de steun die werd uitgesproken door fondsen, partners, subsidieverstrekkers en de uitvoerenden. Het werd al snel duidelijk dat het enthousiasme voor de Wadopera nog onverminderd groot is,” vertelt Oosterbaan. “Er is bovendien duidelijk behoefte aan mooie dingen aan de horizon, iets om naar uit te kijken na deze crisistijd. Natuurlijk realiseren wij ons dat de wereld nog steeds in grote onzekerheid verkeert maar we willen vertrouwen hebben in de toekomst. We zijn enorm verheugd dat we ons publiek straks alsnog kunnen verwelkomen achter de dijk bij Paesens-Moddergat.”

Peter Grimes
De Wadopera Peter Grimes vindt plaats op een unieke locatie: achter de dijk bij Paesens-Moddergat (Fryslân). Ruim 150 uitvoerenden; zangers, musici en acteurs vertellen het aangrijpende verhaal van visser Peter Grimes met als decor het Wad. Met prachtige  filmische muziek van componist Benjamin Britten nemen dirigent Arnaud Oosterbaan en regisseur Paul Carr het publiek mee naar een kleine, met zichzelf worstelende gemeenschap.

RIVM-richtlijnen
De organisatie van de Wadopera werkt volgens de actueel geldende RIVM-richtlijnen voor Covid-19. In het voorjaar van 2021 is er een tussentijdse evaluatie om te beoordelen of de nieuw vastgestelde datum op een verantwoorde manier haalbaar is, of dat er uitgesteld moet worden naar 2022. Gekochte kaarten voor de Wadopera blijven geldig voor de nieuwe speeldata.

Op 26 en 27 september zijn er audities voor het koor, zowel voor individuele (top)amateur als professionele zangers. De informatie over de audities is te vinden op www.petergrimes.nl.