Foto: Tim Groeneveld

Op dit moment speelt in het uiterste puntje van Friesland de beroemde opera Peter Grimes van Benjamin Britten. De voorstelling vindt buitendijks plaats, aan het Wad in een kwelder bij het authentieke vissersdorp Paesens-Moddergat. Met ruim 300 medewerkers en ruim 17.000 bezoekers mag de Wadopera zich een van de eerste grote culturele producties noemen in het (post)corona tijdperk.

Voor de organisatie was het in de afgelopen maanden produceren onder barre omstandigheden, maar door een onverwoestbaar uithoudingsvermogen van alle medewerkers ging de opera op 10 september dan eindelijk in première. Medewerkers en publiek vormen een bubbel waardoor de organisatie elke avond ongeveer ruim 1.500 bezoekers mag verwelkomen. De dramatische voorstelling over visser Peter Grimes is door zowel pers als publiek met lovende kritieken ontvangen.

De Wadopera toont het benauwde en soms benepen leven in een kleine vissersgemeenschap. Met prachtige beeldende muziek van componist Benjamin Britten nemen dirigent Arnaud Oosterbaan en regisseur Paul Carr het publiek mee naar een kleine, met zichzelf worstelende gemeenschap.

Zaterdag 25 september is er een extra voorstelling van de Wadopera Peter Grimes. Hiermee wordt een serie van 11 succesvolle voorstellingen afgesloten. Er zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor deze allerlaatste voorstelling op 25 september. www.wadopera.nl