Op 2 april worden er 4.222 poppen geplaatst in een weiland aan de rand van het dorp Morra. Vanwege het grote aantal poppen, kunnen de initiatiefnemers van Kamp Morra wel wat hulp gebruiken. Daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers die hierbij willen helpen.

Symbool
De 4.222 poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders in vluchtelingenkampen, zoals Moria in Griekenland, verblijven. Er zijn al 4.000 poppen in de maak. Gezinnen, dorpen, wijken, scholen en vriendengroepen bouwen samen aan Kamp Morra! Meer dan 3.000 mensen zijn in actie om aandacht te vragen voor deze alleenreizende vluchtelingkinderen.

Hulp
‘We krijgen geweldige hulp van de WMR uit Rinsumageest, zij gaan gaten maken in het weiland maar dan moeten nog steeds de poppen in de grond gezet worden, met name daarvoor zoeken we nog vrijwilligers’ aldus Elizabeth Pilat een van de initiatiefnemers van Kamp Morra. Ook voor het afbouwen van Kamp Morra is er hulp nodig. Zo gaat de kleding naar Stichting Hulpkaravaan die het naar Griekenland brengt. Het hout wordt versnipperd door Landschapsbeheer Friesland om er vervolgens broeihopen voor o.a. ringslangen van te maken. Kortom, op 3 april moeten alle poppen uit elkaar gehaald worden.

Aanmelden kan via de website www.kampmorra.nl of rechtstreeks via het formulier. Daar kan ingevuld worden welk dagdeel of dagdelen de vrijwilliger wil helpen. Alles is buiten en er is voldoende ruimte om afstand te houden i.v.m. de voortdurende maatregelen rondom COVID-19.