Vanmiddag ontving de 16e jarige Harm, uit handen van Albert van der Ploeg, voorzitter van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, de eerste prijs van de fotoactie van de Wat Moai! campagne: een professionele Bushnell verrekijker. De prijs werd overhandigd aan de Keningswei in Veenklooster, de plaatst waar Harm de winnende foto deze zomer schoot.

“Als beginnende hobbyfotograaf vond ik dit een hele leuke opdracht, ik heb de camera gepakt en ben erop gegaan. In Veenklooster maakte ik verschillende foto’s. De winnende foto heb ik genomen op de route waar ik ook langs fiets naar school, thuis was dit de favoriet dus stuurde ik hem in”. Harm is blij met zijn verrekijker en kan nu nog meer ontdekken in de natuur.

Tijdens de fotoactie Wat Moai! werden bijna 100 prachtige foto’s toegestuurd. Het was een gevarieerde verzameling foto’s wat het niet makkelijk maakte een keuze te maken. Na een stemronde binnen de vereniging Noardlike Fryske Wâlden is gekozen voor drie prachtige foto’s die samen het typerende coulisselandschap, de koeien in wei, het beheerwerk van de leden en de schitterende wandelpaden door het Nationaal Landschap laten zien.

Sietse en Folly kregen met hun foto ook een plaats in deze top 3 en ontvangen het fotoboek “Noardlike Fryske Wâlden, landschap & inwoners in beeld” thuisgestuurd. Deze foto’s staan op www.watmoai.nl.

 

Wat Moai!

De fotoactie maakte onderdeel uit van de Wat Moai! campagne, waarmee de vereniging Noardlike Fryske Wâlden steun vraagt voor het onderhoud van het landschap en mensen uitnodigt om vriend van de vereniging te worden. De campagne bestond uit (online) advertenties en een video.

Foto: Noardlike Fryske Wâlden

Fotobijschrift: Winnaar Harm ontvangt de prijs van NFW-voorzitter Albert van der Ploeg.

 

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden
De vereniging Noardlike Fryske Wâlden is een vereniging in Noordoost-Fryslân en Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het overgrote deel van de bijna 800 leden, boeren en particulieren, zorgt met (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer voor het behoud van dit bijzondere landschap en de boerenlandvogels.