VeenkloosterVele gezinnen, ouderen en jongeren komen tussen 7 en 10 juni 2019 naar Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. De organisatie pakt dit jaar groot uit met het thema “Jij bent in beeld!’’ Traditioneel begint het op vrijdagavond 7 juni met een survival voor jongeren.

Rockdienst
Voor het eerst is er tijdens het Pinksterfeest een rockdienst. De wereldbekende tributeband U2two komt naar Veenklooster. Jan Andries de Boer heeft de leiding in deze rockdienst. Hij zorgt ervoor dat alle gebruikelijke elementen van een kerkdienst aan bod komen. Zo wordt er gebeden, luisteren naar passages uit de Bijbel, wordt er ‘gepreekt’ en is er volop gelegenheid tot actief meedoen met zang en beweging.

Westerlauwers Mannenkoor
Zondagmiddag is hét feest voor de koorliefhebbers. Het Westerlauwers Mannenkoor betreedt de planken in de grote tent, samen met ds. Kees van Velzen. ’s Avonds geeft Martin Brand, pianist Henk Doest, en het gelegenheidskoor van Praise United Fryslân weer een groots Pinksterconcert.

Openluchtdienst
Pinkstermaandag is de programmering het langst. Het thema ‘Jij bent in beeld’ staat centraal bij de openluchtdienst in het Veenkloosterbos en tijdens de Beleefroute. De dienst in het bos wordt geleid door voorganger Jacob Folkerts uit Drachten. De muziek wordt verzorgd door FaVor. Voor de kinderen en tieners is er een apart programma.

Na een dag vol optredens, (kinder)activiteiten, en diensten sluit gospelkoor Joy For People het Pinksterfeest af.

Pinksterfeest Veenklooster

Pinksterfeest Veenklooster