Kunstwerk Maarten van der WeijdenZaterdagavond 15 juni in Burdaard vond de onthulling plaats van het kunstwerk dat geïnspireerd is op de 11 steden zwemtocht van Maarten van der Weijden. De onthulling werd gedaan door vertegenwoordigers van de twaalf stichtingen waar Van der Weijden geld voor ophaalde.

Vijf Burdaarders
Het kunstwerk appelleert aan de grote betrokkenheid van de initiatiefgroep van vijf Burdaarders, maar ook aan de grote betrokkenheid van het publiek in Friesland en daarbuiten bij de 11-stedenzwemtocht en bij de strijd tegen kanker.

Het doel van het kunstwerk
Het doel van het kunstwerk is dat het een plek is waar mensen stil kunnen staan bij de ziekte kanker. Ook wil het laten zien dat we met elkaar opkomen voor mensen die door deze ziekte getroffen worden. De inzet van mensen zoals Maarten van der Weijden en de inzet van verschillende stichtingen dragen bij aan onderzoek naar kanker.

Het kunstwerk van Maarten van der Weijden
Het kunstwerk laat Maarten van der Weijden zwemmend zien met een weerspiegeling in het water. Het borstbeeld is gemaakt van brons, de handen zijn gemaakt van roestvrij staal en de sokkel die de weerspiegeling van hem in het water laat zien, is gemaakt van cortenstaal.

 

kunstwerk Maarten van der Weijden
 Maarten van der Weijden
Maarten van der Weijdenkunstwerk kunstwerkonthullingonthulling kunstwerkonthulling kunstwerk

Foto’s: Marijke van der Sluis