In ´Mei ik jo wat freegje?´ stellen we nieuwsgierige vragen aan mensen in Noardeast-Fryslân. Mensen die wonen en werken in de regio. We willen weten wie ze zijn, wat ze doen en vooral: wat betekenen ze voor Noardeast-Fryslân? In deze editie stellen we vragen aan Rindert Bakker, hypotheekadviseur in Dokkum.

Wie bent u en wat doet u?
Ik ben Rindert Bakker, 41 jaar en getrouwd met Elizabeth. Samen hebben wij 2 dochters van 11 en 9 jaar. Sinds februari dit jaar heb ik mijn eigen hypotheekadvieskantoor genaamd R-kent Hypotheken. Vanuit mijn bedrijf help en begeleid ik mensen in het verkrijgen van een geschikte en betaalbare hypotheek. In mijn werk vind ik het belangrijk dat mijn klanten kunnen kiezen uit de verschillende geldverstrekkers. Op basis van hun verhaal, situatie en wensen vinden we samen de best passende hypotheek.

Woont u in de regio?
Ja, tot mijn 10e heb ik in Damwoude gewoond. Sindsdien woon ik in Dokkum. In 2005 kochten we onze eerste eigen woning in de binnenstad en sinds 4 jaar wonen we aan de rand van het mooie centrum.

Zo ja, Noardeast-Fryslan is een fantastische plek om te wonen omdat…
We hier veel ruimte, water en rust hebben. Als ik terugkom van vakantie waardeer ik dit iedere keer weer meer. In onze regio is veel te doen en te zien en gelukkig blijft het gemoedelijk wonen.

Waar kunnen we uw bijdrage aan de regio aan herkennen?
Vanuit mijn werk denk ik. Ik heb ruim 15 jaar voor de Rabobank gewerkt en veel mensen uit deze regio mogen helpen aan een hypotheek. Daarnaast ben ik tot 2018 actief geweest voor Wijkraad Binnenstad Dokkum. Vanuit de Wijkraad heb ik veel mogen doen aan de ontwikkeling en leefbaarheid van de binnenstad. Een project zoals de herontwikkeling van de Markt is daar een voorbeeld van.

Wat vindt u het mooiste plekje?
Dat zijn er toch echt wel meerdere, maar als ik echt moet kiezen; Het centrum van Dokkum, bijvoorbeeld vanaf de brug bij de Turfmarkt.

Welke plek heeft aandacht nodig?
Ook dat zijn er meerdere, maar volgens mij liggen er echt mooie mogelijkheden en kansen op en bij het terrein van de oude Prins fabriek.

Wat zou u doen als u de regio bezoekt als toerist: wandelen, fietsen of varen?
Fietsen en varen. Zelf pak ik sinds kort steeds vaker de mountainbike ook voor kleine tochtjes in de eigen omgeving. Echt mooi! En varend kun je natuurlijk ook heel relaxed genieten van onze mooie regio.

Hoe staat de regio er volgens u over vijf jaar voor? 
Goed, verwacht ik. In mijn werk merk ik dat jonge mensen minder de behoefte hebben om weg te trekken en zich voor langere tijd graag in onze regio willen vestigen. Het is hier namelijk mooi en prettig wonen. Daarnaast zie ik het toerisme jaarlijks groeien en zijn er veel initiatieven die er voor zorgen dat het economisch goed mag blijven gaan.

Heeft u een suggestie voor een volgende persoon om te interviewen voor Mei ik jo wat freegje?
Gert Jan Nienhuis van Regiomakelaardij. Ik werk met hem en zijn kantoor heel prettig samen.
Hij is door zijn werk, maar ook door zijn hobby’s een echte kenner en betrokken ondernemer van onze regio.