In ´Mei ik jo wat freegje?´ stellen we nieuwsgierige vragen aan mensen in Noardeast-Fryslân. Mensen die wonen en werken in de regio. We willen weten wie ze zijn, wat ze doen en vooral: wat betekenen ze voor Noardeast-Fryslân? In deze editie stellen we vragen aan Hillie van den Brug, sinds een jaar voorzitter van MFA de Dobbe in Anjum.

Wie bent u en wat doet u?
Mijn naam is Hillie van den Brug. Ik ben jeugdarts bij GGD Fryslân en sinds een jaar voorzitter van het bestuur van Stichting Dorpshuis De Dobbe in Anjum op vrijwillige basis.

Woont u in de regio?
Ja

Zo ja, Noardeast-Fryslan is een fantastische plek om te wonen omdat…
Het is er rustig en schoon, met veel natuur en weinig vervuilende industrie, en toch is er genoeg te doen.

Waar kunnen we uw bijdrage aan de regio aan herkennen?
Dat is persoonlijk een lastige vraag. Als voorzitter van de stichting hoop ik dat we met het dorpshuis de leefbaarheid in het regio vergroten, faciliteiten en diensten in het dorp kunnen houden, en de onderlinge samenhang versterken.

Wat vind u het mooiste plekje?
Er zijn zoveel mooie plekken hier, ik kan niet kiezen.

Welke plek heeft aandacht nodig?
Ik vind het mooi om te zien dat door de lockdown mensen meer tijd hebben geïnvesteerd in hun omgeving, huizen en tuinen waren zelden zo goed verzorgd als deze zomer. Ik wil niet één specifieke plek aanwijzen, maar over het algemeen zouden er meer kleine speelplekjes voor de kinderen in de dorpen mogen komen.

Wat zou u doen als u de regio bezoekt als toerist: wandelen, fietsen of varen?
Alle drie.

Hoe staat de regio er volgens u over vijf jaar voor?
Ongeveer gelijk aan nu. Ik hoop dat de krimp in de dorpen weer omgezet kan worden naar groei. Grote revoluties verwacht ik niet, daar gaat meer tijd overheen.

Heeft u een suggestie voor een volgende persoon om te interviewen voor Mei ik jo wat freegje?
De voorzitter van MFA Holwerd, Harm Kamstra.