In ´Mei ik jo wat freegje?´ stellen we nieuwsgierige vragen aan mensen in Noardeast-Fryslân. Mensen die wonen en werken in de regio. We willen weten wie ze zijn, wat ze doen en vooral: wat betekenen ze voor Noardeast-Fryslân? In deze editie stellen we vragen aan Gert-Jan Nienhuis, makelaar bij Regiomakelaardij in Dokkum.

Wie bent u en wat doet u?
Ik ben Gert-Jan Nienhuis, 49 jaar, ben makelaar bij Regiomakelaardij. Geboren in Dokkum, getrouwd met Gea en we hebben 2 dochters.

Woont u in de regio?
Jazeker, kan ook moeilijk anders met zo’n beroep. Ik woon in Dokkum, in de Jantjeszeepolder.

Zo ja, Noardeast-Fryslan is een fantastische plek om te wonen omdat…
Cliché, maar toch. Vriendelijke mensen, ruimte, groen, frisse lucht, gemoedelijk.

Waar kunnen we uw bijdrage aan de regio aan herkennen?
Phoe, lastig. Mag natuurlijk beroepsmatig bijdragen in een heel belangrijke taak. Mensen huisvesten is een mooie bijdrage. Tevens probeer ik vanuit mijn positie bij te dragen in ontwikkeling in vastgoed. Adviseren om nieuwe ontwikkelingen van vastgoed op het gebied van wonen en werken zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag. Ons kantoor was nauw betrokken bij onder andere de appartementenbouw aan de Houtkolk in Dokkum en de nieuwe woonlocatie aan de Dokkumer Ee, Stadsdock. Daarnaast ben ik vanuit diverse organisaties actief als vrijwilliger.

Wat vind u het mooiste plekje?
Dan kan ik niet één specifieke plek noemen. Hangt van van mijn stemming af. Prachtig de Dokkumer binnenstad. Prachtig de coulissen van de Walden en prachtig het Lauwersmeergebied. Bijzonder is te zien hoeveel mensen zich de laatste tijd in onze regio vestigen vanuit andere delen van Nederland. Wanneer je met hen spreekt wordt ieder keer weer gewezen op het feit dat we hier echt bijzonder wonen.

Welke plek heeft aandacht nodig?
De plek die aandacht nodig heeft, is de plek waar mensen een betaalbaar huis kunnen kopen in onze regio. Door het beperkte nieuwbouw aanbod zien we dat er serieuze kandidaten afvallen omdat een bepaald type woning niet meer kunnen kopen.

Wat zou u doen als u de regio bezoekt als toerist: wandelen, fietsen of varen?
Al het genoemde en winkelen, uit eten, musea bezoeken, vissen, zwemmen en natuurlijk wonen.

Hoe staat de regio er volgens u over vijf jaar voor? 
Ik vind dat onze regio zich zeer positief ontwikkelt. Vaak door de samenwerkingen van mensen die gemotiveerd zijn om de uit te mouwen te steken en risico’s te nemen. Ik verwacht dat dit de komende 5 jaar nog meer zal verbeteren. Ik denk aan werkgelegenheid, toerisme en verwacht ook meer ontwikkeling in mijn vakgebied en dan met name nieuwbouw.

Heeft u een suggestie voor een volgende persoon om te interviewen voor Mei ik jo wat freegje?
Edwin de Vries, hij is eigenaar van Schildersbedrijf de Vries, actieve ondernemer en betrokken regio bewoner.