In ´Mei ik jo wat freegje?´ stellen we nieuwsgierige vragen aan mensen in Noardeast-Fryslân. Mensen die wonen en werken in de regio. We willen weten wie ze zijn, wat ze doen en vooral: wat betekenen ze voor Noardeast-Fryslân? In deze editie stellen we vragen aan Feitze Veenma van Mechanisatiebedrijf Veenma in Dokkum.

Wie bent u en wat doet u?
Feitze Veenma, 40 jaar en ik ben eigenaar van Mechanisatiebedrijf Veenma Dokkum. Veenma is een totaal leverancier van agrarische en Tuin&Park artikelen en reinigingsartikelen. Binnen ons bedrijf voeren wij verschillende werkzaamheden uit zoals reparatie van diverse machines en tractoren, verkoop van landbouw en tuin en park machines en tractoren en we hebben een groot winkel assortiment aan schroeven, bouten lagers, keringen, hd-spuiten, shovels, kettingzagen, smeermiddelen, werkkleding enz.

Woont u in de regio?
Ja.

Zo ja, Noardeast-Fryslan is een fantastische plek om te wonen omdat…
De variatie in een beperkte regio is groot; de Wâlden, de klaai, de zee enz.

Waar kunnen we uw bijdrage aan de regio aan herkennen?
Het hebben van een bedrijf met arbeidsplaatsen en leerplekken. En we sponsoren diverse clubs zoals voetbalclubs en kaatsverenigingen.

Wat vind u het mooiste plekje?
De kustlijn.

Welke plek heeft aandacht nodig?
Natuurlijk zijn er heel veel plekken die aandacht nodig hebben maar als je ziet wat er de laatste jaren gerealiseerd is in de regio, denk ik dat we daar alleen maar trots op mogen zijn.

Wat zou u doen als u de regio bezoekt als toerist: wandelen, fietsen of varen?
Fietsen.

Hoe staat de regio er volgens u over vijf jaar voor?
Dat agrariërs een duidelijke plek krijgen in de gemeente en dat ook de inwoners weer trots zijn op de regio en deze ondernemers.

Heeft u een suggestie voor een volgende persoon om te interviewen voor Mei ik jo wat freegje?
Nick Mellink van de Waegh in Dokkum