In ´Mei ik jo wat freegje?´ stellen we nieuwsgierige vragen aan mensen in Noardeast-Fryslân. Mensen die wonen en werken in de regio. We willen weten wie ze zijn, wat ze doen en vooral: wat betekenen ze voor Noardeast-Fryslân? In deze editie stellen we vragen aan Doy Pols, KNRM vrijwilliger en botenfanaat.

Wie bent u en wat doet u?
Ik ben Doy Pols en ben werkzaam in het bedrijf bij mijn ouders. Waddeninzicht is begonnen als boten verhuur. En middels doen we ook stalling en onderhoud van schepen.

Woont u in de regio?
Ja, ik woon in Dokkum.

Zo ja, Noardeast-Fryslan is een fantastische plek om te wonen omdat…
We allemaal lekker de ruimte hebben. Kom oorspronkelijk uit de randstad. Ik ga nog wel eens terug. Maar ben dan altijd blij als ik weer in het noorden ben.

Waar kunnen we uw bijdrage aan de regio aan herkennen?
Ik ben vrijwilliger bij de KNRM Lauwersoog & Admiraliteitsdagen. Bij de KNRM helpen we geheel vrijblijvend mensen op het water die in nood zijn.

Wat vind u het mooiste plekje?
Het Wad, zo’n uniek stukje zee. Op het ene moment kun je er wandelen en het andere moment zeil je over een zandplaat heen.

Welke plek heeft aandacht nodig?
Als je vanuit Leeuwarden Dokkum in komt varen. Geen goede eerste indruk als je weet wat Dokkum te bieden heeft.

Wat zou u doen als u de regio bezoekt als toerist: wandelen, fietsen of varen?
Varen zonder twijfel.

Hoe staat de regio er volgens u over vijf jaar voor?
Een levendige regio waar veel gebeurt. Vooral de groei in toerisme zit er in. En dat brengt allemaal leuke initiatieven met zich mee.

Heeft u een suggestie voor een volgende persoon om te interviewen voor Mei ik jo wat freegje?
Adriaan Dijkstra