In ´Mei ik jo wat freegje?´ stellen we nieuwsgierige vragen aan mensen in Noardeast-Fryslân. Mensen die wonen en werken in de regio. We willen weten wie ze zijn, wat ze doen en vooral: wat betekenen ze voor Noardeast-Fryslân? In deze editie stellen we vragen aan veehoudster en recreatieondernemer Anna van der Meulen.

Wie bent u en wat doet u?
Mijn naam is Anna van der Meulen. Ik woon samen met Atze Holwerda en onze drie kinderen in Ee. We hebben daar een melkveebedrijf. Daarnaast hebben we midden in de historische binnenstad van Dokkum (bij het keerpunt van de Elfstedentocht) het stadslogement Kleindiep Dokkum. Het stadslogement bestaat uit twee appartementen, voor twee of zeven personen, die voor een grotere groep ook gezamenlijk te huur zijn. Door het coronavirus heb ik tegenwoordig vaker de overall aan dan dat ik gastvrouw ben.

Woont u in de regio?
Ja, in het dorp Ee.

Zo ja, Noardeast-Fryslân is een fantastische plek om te wonen omdat…
Als geboren en getogen wâldpyk moest ik eerst wel wennen. Vooral aan feit dat het hier bijna altijd waait. Maar ondanks dat ben ik de omgeving enorm gaan waarderen. Vooral het weidse uitzicht, de prachtige wolkenpartijen, de Waddenkust en de mooie terpdorpjes.

Waar kunnen we uw bijdrage aan de regio aan herkennen?
Als vrijwilliger ben ik actief in de dorpsontwikkelingsmaatschappij van Ee. Daarmee hebben we al diverse projecten uitgevoerd die positief zijn voor de leefbaarheid in het dorp/regio.
Als melkveehouder onderhouden we het landschap zo goed als mogelijk zodat iedereen er van kan genieten.
Als recreatieondernemer proberen we gasten naar de regio te halen. Gasten geven geld uit en zorgen voor levendigheid.

Wat vind u het mooiste plekje?
De Waddenkust in Noardeast Fryslân. ’s Avonds gaan we regelmatig naar de dijk bij Wierum naar de zonsondergang kijken. Dat heeft iets magisch.

Welke plek heeft aandacht nodig?
De steenfabriek bij Oostrum.

Wat zou u doen als u de regio bezoekt als toerist: wandelen, fietsen of varen?
Alle drie. Bootje varen of suppen door de grachten van Dokkum. Wadlopen. Of wandelen en fietsen met behulp van de prachtige routes die er in de regio uitgestippeld zijn.

Hoe staat de regio er volgens u over vijf jaar voor?
Er wordt door de overheden veel in de regio geïnvesteerd. Daarnaast pakken ondernemers / dorpen initiatieven gezamenlijk op. Volgens mij zijn we over vijf jaar nog steeds een regio waar je fijn kunt wonen, ondernemen en recreëren.

Heeft u een suggestie voor een volgende persoon om te interviewen voor Mei ik jo wat freegje? Jolanda van Houten uit Oostrum