Donderdagochtend 7 november kregen de leerlingen van groep 4 en 5 van CBS De Bron uit Damwâld de kans om te ontbijten met burgemeester Klaas Agricola. Om 9.00 uur stond een gezond en voedzaam ontbijt klaar voor de kinderen en na het eten nam Agricola de kinderen mee voor een rondleiding door het gemeentehuis van Dantumadiel. Het burgemeestersontbijt werd georganiseerd in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt, die dit jaar alweer voor de zeventiende keer plaatsvond.

Nationaal Schoolontbijt
De leerlingen komen ontbijten in het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Meer dan een half miljoen kinderen leren in de Ontbijtweek alles over de beste start van de dag. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar in november maken zij één week lang van ontbijten een feestje, voor basisschoolkinderen in het hele land. Dit jaar deden er 2.750 scholen mee.

Stichting Het Vergeten Kind
Burgemeester Agricola betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. ‘Neem tijd voor je ontbijt!’ is het thema van de ontbijtweek. Niet alleen om te eten, maar ook door aan tafel aandacht te besteden aan het kind.