De kerk aan de Langgrousterwei in Oosternijkerk staat sinds korte tijd te koop. Het gebouw uit 1890 is nu nog in eigendom van de Protestantse Gemeente Oosternijkerk. De gemeente gaat voortaan alleen nog gebruik maken van de Sint Ceciliakerk aan de Buorren in Oosternijkerk. Volgens de makelaar – die €99.000,- voor de kerk vraagt is het ‘een ideaal herontwikkeling/transformatie object met tal van mogelijkheden’.

Wonen mogelijk
De gemeente Noardeast Fryslan is bereid om het bestemmingsplan te wijzigen, zodat er een ‘woonbestemming’ op het perceel komt te rusten. De koper krijgt voor zijn geld een pand dat nog niet geïsoleerd is, met een woonoppervlakte van 457 vierkante meter. Het pand leent zich ook goed om opgesplitst te worden in twee woningen.

Geschiedenis
Een half jaar na de stichting van een Gereformeerde Kerk te Oosternijkerk is dit gebouw op 16 november 1890 in gebruik genomen. Op 21 mei 2006 zijn de Hervormde gemeente en de Gereformeerde Kerk gefuseerd tot Protestantse Gemeente Oosternijkerk. Dit kerkgebouw kreeg toen de naam ‘De Bining’.

Meer foto’s en informatie bij Regiomakelaardij