In een kleine expositieruimte aan de voorzijde van atelier Kleine Lijn zijn enkele beelden van Jan te zien alsook wat werk van Nynke. Deze mini-expositie is te bezichtigen vanaf zaterdag 3 april om 14.00 uur. Dit is ook het moment van de lancering van de handbedrukte producten van Kleine-Lijn met de beelden “Wachten op hoog water”.

Jan Ketelaar en Nynke Runia
In het kader van cultureel landschapsproject Sense of Place,  werden in 2018 en 2019 de beelden Wachten op hoog water geplaatst van Jan Ketelaar. Tijdens een wandeling in het buitendijks gebied kwam Nynke Runia van ambachtelijke katoendrukkerij Kleine Lijn in Blije op het idee om iets te gaan doen met de grote vrouwenbeelden. Ze legde het idee voor aan Jan Ketelaar en zo ontstond een samenwerking: Nynke heeft een drietal ontwerpen gemaakt voor tassen en shirts. De ontwerpen worden met ecologische verf gezeefdrukt op kleding van biologisch katoen, waarbij gekozen is voor een mooie en goede kwaliteit stof.

Bezoek brengen
Meer informatie is te vinden op de website van Jan Ketelaar en Kleine-Lijn. De expositie is open vanaf zaterdag 3 april om 14.00 uur en in het paasweekend op zondag 4 april en paasmaandag 5 april  van 14.00 – 17.00 uur. Op de regulier openingstijden van Kleine-Lijn dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur. De toegang is gratis en de Kleine-Lijn is te bezoeken volgens de geldende regels van het RIVM.