NES (NOARDEAST-FRYSLÂN) – De  gezellige periode richting de feestdagen komt er weer aan. Een mooi moment om de voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen weer even voor de liefhebbers op een rijtje te zetten. Het programma van de sfeervolle Theaterkerk Nes is ook nu weer gevarieerd.

Het is alweer drie jaar geleden dat de Theaterkerk Nes werd geopend. Ondanks de coronaperikelen is het directeur Anke Bijlsma samen met haar team weer gelukt een gevarieerd programma neer te zetten. Zo presenteert zangeres Janneke Warringa zondagmiddag 14 november vanaf 16.00 uur het Friestalig liedjesprogramma ‘Ferlet’. Onder muzikale begeleiding van pianist Peter van der Zwaag, zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer voert zij het muzikale programma over behoefte en verlangen op. Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied.

Een week later – zaterdagavond 20 november om 20.00 uur– kunnen bezoekers luisteren naar de zogenaamde ‘Soltverhalen’. De Groningse garnalenvisser Henk Buitjes en culinair journalist Wouter Klootwijk nemen het publiek met hun verhalen mee naar de zee. Wat kun je deze avond verwachten? Een vis- en garnalenproeverij en interessant nieuws van onder water.

Bijzonder is de Ids de Beer-lezing die voor de tweede keer wordt gehouden in Theaterkerk Nes. Ids de Beer (1916-1945) uit Nes was een verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op woensdagavond 24 november 2021 zijn er lezingen van Geert Mak en Roos Derks, afgewisseld met muziek over oorlog en vrede door zanger Gerrit Breteler en zijn band. Vanwege de coronamaatregelen is deze editie bij wijze van uitzondering verplaatst naar november. Tickets van april 2020 en 2021 blijven geldig. Ook de serie Beroepen in Beeld heeft een vervolg gekregen. Iedere maand staat er tijdens een inspirerende sessie in Theaterkerk Nes een beroep centraal. Luchtverkeersleider Gert van der Meijden bijt op woensdagavond 10 november om 19.30 uur het spits af. Op 15 december is forensisch rechercheur Margaretha Fokker uitgenodigd en op 12 januari vertelt politiechef en ex-ME’er Sipke Land over zijn beroep.

Inspirerende avonden

Inspirerende avonden zijn er ook in Theaterkerk Nes. Zo vertelt theatermaker en storyteller Tjerk Ridder op vrijdagavond 10 december een bijzonder reisverhaal, de beroemde fotograaf Jimmy Nelson neemt het publiek mee op zijn reis van verbinding, acceptatie en respect en Thijs Launspach vertelt je in het nieuwe jaar (21 januari) alles wat je moet weten over stress in zijn theaterprogramma Fokking Druk.

Om alvast in de kerstsfeer te komen presenteren Wadoperasterren Jeanette van Schaik (sopraan), Marion van den Akker (alt-mezzo) en Peter Lockwood (pianist) op zondagmiddag 12 december vanaf 16.00 uur een prachtig klassiek kerstconcert in Theaterkerk Nes. Voor de liefhebbers is op zaterdag 18 december om 20.00 uur de Friestalige film ‘Stjer’ te zien en Bruun Kuijt – bekend in de regio als regisseur van onder andere Titus – presenteert op woensdagavond 22 december om 19.30 uur de voorstelling ‘Kerstlied van een vrek’, naar het verhaal van schrijver Charles Dickens.

Ook voor volgend jaar kunnen de eerste voorstellingen alweer worden geboekt. Voor meer informatie en tickets: www.theaterkerknes.nl