vrijstaand huis
Op een halfvrijstaand huis aan de Humaldawei in Ee is sinds het afgelopen weekend een enorme run ontstaan. Makelaardij Laurens Beimers was daardoor genoodzaakt na enkele dagen een stop te zetten op het aantal bezichtigingen. Meer dan 40 belangstellenden meldden zich bij de makelaar met interesse voor het huis. “Dat heeft misschien ook wel te maken met de prijs”, laat Berber Gonggrijp van het makelaarskantoor weten. De vraagprijs voor het huis is namelijk slechts €100.000,-. “Er moet alleen nog wel het nodige aan gebeuren”, vertelt ze.

Het huis heeft ook voldoende ruimte rondom, met een grote vrijstaande schuur en een voor- en achtertuin. De karakteristieke woning is gelegen op een perceel van 575 m2. en komt uit 1885. Er zijn ook diverse authentieke elementen bewaard gebleven. De belangstellenden komen voor een groot gedeelte uit de regio Noardeast-Fryslân, maar ook van daarbuiten is belangstelling.

Voor makelaarskantoor Laurens Beimer kwam de grote belangstelling wel enigszins onverwacht. Het kantoor is normaal gesproken vooral actief in Leeuwarden en is daar wel gewend aan de grote vraag. Dat er ook in Noardeast-Fryslân zo’n run zou zijn op het huis kwam als een verrassing. Gonggrijp verwacht dat ook de koper tussen de veertig belangstellenden die zich inmiddels gemeld hebben zit.