In ‘De Week Tegen Eenzaamheid’ opent De Buurtkamer in Holwerd op donderdagmiddag 8 oktober voor het eerst haar deuren in MFA “de Ynset”. Een moment in de week waarop mensen elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ontmoeten. “Meer samen, minder alleen” is het motto voor dit initiatief, een samenwerking tussen Stichting Welzijn Het Bolwerk en Stichting AanZet.

Vijfde Buurtkamer
“In de plaatsen Dokkum, De Westereen, Kollum en Burgum is al een Buurtkamer waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Na contact met MFA “de Ynset” bleek dat er ook in Holwerd behoefte aan een Buurtkamer is. Daar hebben wij op ingespeeld en de locatie is perfect”, vertelt Yolanda Dijkstra, werkzaam voor Stichting AanZet. Yolanda verwacht een breed publiek: “Van mensen zonder werk tot gepensioneerden en mantelzorgers, iedereen die op zoek is naar sociale contacten is welkom. De Buurtkamers worden gerund door vrijwilligers. Voor de locaties van Holwerd en de Westereen kunnen we nog wel een vrijwilliger gebruiken”, lacht Yolanda enthousiast.

Drempel
De Buurtkamer richt zich op mensen die eenzaam zijn of andere mensen willen ontmoeten. Yolanda is het vaste gezicht in Holwerd, samen met de vrijwilligers zal zij altijd aanwezig zijn. “De eerste keer naar De Buurtkamer is natuurlijk spannend, heb je misschien het gevoel: kan ik die drempel wel over? Mijn ervaring is dat als de loop er eenmaal in zit… Mensen nemen elkaar vaak ook mee na zo’n eerste keer”. Afhankelijk van de behoefte zal er met regelmaat activiteiten georganiseerd worden als een bingo, sjoelen, lezingen of voorlichtingen. Uiteraard wordt in De Buurtkamer rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. “We merken dat de mensen het heel erg waarderen dat juist in deze tijd De Buurtkamers wel open blijven”, geeft Yolanda aan.

Vanaf  donderdag 8 oktober is de Buurtkamer in Holwerd iedere donderdag geopend van 14.00 tot 16.30. Op donderdag 29 oktober is er een (klein) openingsfeestje om de start van de Buurtkamer te vieren. Je bent van harte welkom in MFA “de Ynset”, De Morgenzon 7. Voor meer informatie, neem contact op via 06 – 297 38 346 of mail info@debuurtkamer.com.