Eindelijk kon de Nationale Opschoondag afgelopen zaterdag weer doorgaan. Op deze dag gaan traditiegetrouw veel vrijwilligers in Nederland de straat op om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Dantumadiel waren 35 vrijwilligers aanwezig die samen met de gemeente de handen uit de mouwen staken. Wethouder Gerben Wiersma opende de dag en sprak zijn waardering uit over het goede werk wat de vrijwilligers het hele jaar door verzetten: “Moai om te sjen hoefolle belutsen ynwenners har ynsette foar in skjinne omjouwing. Dit is in dúdlik sinjaal foar elkenien om gjin troep yn de natuer efter te litten mar mei nei hûs te nimmen.”

 

Verschillende groepen gingen op pad in de gemeente

Een groep vrijwilligers maakte het recent opgeknapte Botkepark in Damwâld weer helemaal spik en span. Buurtvereniging ‘Langs de toer’ maakte het in en om Rinsumageast helemaal netjes. Daarnaast waren er nog groepen actief in De Falom en bij het Eeltsjemar.  Aan het einde van de ochtend kwam iedereen terug op de gemeentewerf in Damwâld. Als afsluiting en als dank werd er door de gemeente een welverdiende lunch geserveerd.

 

Iedereen kan een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving

Inwoners die een opruimactie willen organiseren, kunnen rekenen op de gemeente. De gemeente faciliteert gratis materialen (grijpers, vuilniszakken, hesjes, wegwerphandschoenen en ringen waar je een afvalzak in kan doen). Het afval kan na afloop van een opruimactie worden opgehaald door de gemeente.

Aanmelden of meer informatie via info@noardeast-fryslan.nl.