Donderdag 4 juli was het zover; cafetaria De Halte in Damwâld mocht na maanden van verbouwen eindelijk haar deuren openen. Tijdens een feestelijke opening konden mensen kennis maken met de vernieuwde cafetaria, welke eigendom is van Betty van der Wal, die het pand al sinds 2005 in haar bezit heeft. Van 2013 t/m 2018 heeft van der Wal (ook eigenaar van café/cafetaria De Lantaarn in Dokkum) het pand tijdelijk onderverhuurd, maar nu pakt de eigenaresse het zelf weer op.

Luxe cafetaria
Eerder zat er in dit pand aan de Foarwei jarenlang een café met een bijbehorende cafetaria (De Foarwei), maar het café heeft nu plaatsgemaakt voor een ruimte waar men uitgebreid kan eten (ook in grote gezelschappen), loungen en poolen. Alcohol wordt er bewust niet geschonken, waardoor de ruimte qua doelgroep toegankelijk is voor jong en oud.

Een modern uiterlijk
Van het donkere, gedateerde interieur is niets meer terug te zien. Het voormalige bruincafé is veranderd in een moderne eettent, compleet van nu. Enkel de oude kachel, de bar en de houten vloer zijn bewaard gebleven van de voormalige kroeg, maar dan in een jasje van nu. Ook het terras en de voorgevel van het pand zijn volledig aangepakt.

Weekends geopend
Vrijdag 5 juli is De Halte voor het eerst geopend voor bestellingen. Daarna is de cafetaria wekelijks geopend op vrijdag, zaterdag (van 16:00 – 23:00 uur) en zondag (van 15:00 – 21:00 uur).