Campus Damwâld
De bouw van de school en de sporthal van Campus Damwâld is klaar. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het nieuwe pand opgeleverd en in september worden officieel de deuren geopend. Campus Damwâld moet het bruisende hart van Damwâld worden. Alle inwoners van Damwâld kunnen bij Campus Damwâld terecht voor talentontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling en gezondheid. Het onderwijs voor ROOBOL en PCBO komt samen met de sporthal onder één dak in Campus Damwâld. De sporthal biedt ook faciliteiten voor regionale sportverenigingen.

Kruising opnieuw ingericht
Na een spetterend en kleurrijk startmoment van de bouw eind augustus is woensdag 18 december het hoogste punt bereikt van de nieuwe campus. Het gebouw wordt daarnaast verbonden met de omgeving, het parkje, appartementencomplex Nij Tjaerda en Bernesintrum De Blokkedoaze met kinderopvang, peuteropvang, logopedie, kinderfysio en consultatiebureau. Ook de herinrichting van de Badhúswei is onderdeel van het project. De kruising Haadwei- Badhúswei in Damwâld wordt heringericht om de kruising overzichtelijker te maken en de snelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur.

Energieneutraal
Campus Damwâld is helemaal energieneutraal gebouwd. Het gebouw heeft geen gasaansluiting gekregen, wordt volledig elektrisch voorzien wordt van energie. De benodigde warmte wordt opgewekt door middel van lucht-water-warmtepompen. Zonnepanelen leveren de benodigde energie op en dankzij alle maatregelen die getroffen worden, waaronder goede isolatie, is het gebouw energieneutraal. Om de kinderen bewust te maken van de energietransitie en duurzame energie is een interactief spel aangebracht in het plein met beloopbare zonnepanelen.

Image

Image

Image