De hoge WOZ-waardes die de gemeente Noardeast-Fryslân heeft opgelegd, zorgt weer voor een flinke toename van het aantal inwoners gebruik maakt van de mogelijkheid om gratis bezwaar te maken. Door de overspannen woningmarkt zijn de waardes met flinke waardes gestegen, maar de de gemeente houdt geen rekening met de individuele afwerking/ staat van onderhoud/ mate van luxe van een woning. Er is simpelweg geen tijd hebben om alle woningen in een gemeente inpandig te bezoeken.

In de afgelopen 10 jaar is Bezwaarmaker.nl uitgegroeid tot de grootste speler in de markt van WOZ bezwaarschriften voor particuliere woningbezitters. De website helpt de consument GRATIS, door middel van het verlagen van hun WOZ waarde, te besparen op de volgende belastingen: Onroerende-zaakbelasting (OZB), Waterschapsbelasting, Vermogensbelasting en Inkomstenbelasting. Een verlaagde WOZ waarde kan al snel een voordeel opleveren van honderden euro’s per jaar. Bezwaarmaker.nl ontvangt van de gemeente een vaste vergoeding indien de waarde wordt verlaagd. Hierdoor kunnen zij hun dienstverlening kosteloos aanbieden.

Het komt er namelijk vaak op neer dat de gemeente niet op de hoogte is van het slecht onderhouden schilderwerk, de gedateerde badkamer en keuken of de schuur welke op instorten staat. Ook kunnen de kenmerken onjuist zijn. Soms is de administratie niet op orde bij de gemeente. Huiseigenaren mogen altijd het taxatieverslag bij de gemeente opvragen om de kenmerken, waarmee de waarde is vastgesteld, te controleren. Al deze stappen neemt Bezwaarmaker.nl uit handen van de klant na een aanmelding. Daarnaast zijn andere verkoopcijfers de beste grieven om een waarde te kunnen verlagen. Bezwaarmaker.nl heeft een database met nagenoeg alle transacties in Nederland waardoor ze de gehanteerde vergelijkingsmethode zo goed mogelijk kunnen toepassen.