Start Buurtkamer Wâlterswâld


Vanaf donderdagmorgen 22 oktober is de Buurtkamer van Wâlterswâld iedere donderdag geopend. Een moment in de week waarop je onder het genot van een kopje koffie of thee andere mensen kunt ontmoeten. Meer samen, minder alleen.

Fries kinderboek Anne-Goaitske Breteler gepresenteerd


Tijdens de Kinderboekenweek met het thema ‘En toen’ werd op donderdagmorgen 8 oktober het Friese kinderboek ‘In nuvere nacht’ gepresenteerd. Schrijfster Anne-Goaitske Breteler (Nes, 1996) verwerkte heden en verleden tot een spannend Fries verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek is een geschenk aan de ruim vijfhonderd leerlingen van groep 5 in de gemeente Noardeast-Fryslân, op initiatief van de projectgroep ‘Jou in bern in boek’.

Waddenvereniging lanceert Waddenkit


Zélf de natuur van de Wadden ontdekken; wie wil dat nou niet? Met de WADDEN excursie-kit kan dat nu op een leerzame en veilige manier. Speciaal voor nieuwsgierige kinderen (6 -12 jaar) en hun (groot)ouders heeft de Waddenvereniging de WADDEN excursie-kit ontwikkeld. Geboren uit nood: want de reguliere excursies kunnen vanwege de coronamaatregelen al vanaf het voorjaar niet doorgaan. ‘Maar nu ligt er een geweldig pakket, dat de liefde voor de waddennatuur nóg verder zal aanwakkeren’, aldus Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging.

De Buurtkamer in Holwerd opent haar deuren


In ‘De Week Tegen Eenzaamheid’ opent De Buurtkamer in Holwerd op donderdagmiddag 8 oktober voor het eerst haar deuren in MFA “de Ynset”. Een moment in de week waarop mensen elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ontmoeten. “Meer samen, minder alleen” is het motto voor dit initiatief, een samenwerking tussen Stichting Welzijn Het Bolwerk en Stichting AanZet.

Geslaagde Himmelwike door basisschoolleerlingen


De afgelopen week hebben 320 basisschoolleerlingen uit de gemeente Noardeast-Fryslân meegedaan aan de Himmelwike, een jaarlijks terugkerend initiatief van Omrin en de gemeente om kinderen bewust te maken van zwerfafval, afvalscheiding en het zuinig omgaan met grondstoffen. Gezamenlijk hebben de ‘Himmel Heroes’ weer vele zakken vol zwerfafval opgeruimd.

Lytse Lampex gestart in Driezumerbosk

Op zaterdagochtend 26 september ging de Kinderlampex van start onder ideale weersomstandigheden in de prachtige omgeving van het Driezumer Bosk. De Kinderlampex (of de Lytse Lampex) is een speciaal evenement voor alle kinderen in de Friese Wouden. Het wordt gehouden op de dag na de Lampex en er worden ook survival-elementen uit deze tocht gebruikt in de kinderroute.

Het landschap in met veldexcursies Noardlike Fryske Wâlden

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden heeft afgelopen maand veldexcursies georganiseerd voor iedereen die meer over het beheer van het bijzondere coulisselandschap wil weten. Het eeuwenoude coulisselandschap met elzensingels en houtwallen van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden wordt onderhouden door boeren en particulieren. Dat maakt het uniek in heel Europa.