Ruim veertig jaar in de ban van vogels


MARRUM/HALLUM – Tjalling Walda (83) uit Marrum en Lucas Hemrica (84) uit Hallum stoppen na jaren als vogeltellers voor Agrarisch Collectief Waadrâne. Het werk wordt vooral lichamelijk te zwaar. Dit wil niet zeggen dat de heren straks niet meer in de velden te zien zijn. ,,Sa lang’t we de iene foet foar de oare sette kinne, gean we troch.’’

Lichtpuntje in coronatijd voor inwoners Marrum


Bij alle woningen van Marrum kwamen vrijwilligers op 18 december langs om een kaars te brengen. Het was een gezamenlijk initiatief van de vereniging dorpsbelang en de protestantse gemeente van Marrum-Westernijtsjerk om  zo een positief gebaar maken en de Marrumers even een hart onder de riem steken in deze zorgelijke tijd ten gevolge van Covid-19. Ook kregen de inwoners een kaart met een foto van de Marrumer molen in de schijnwerpers. Daarop stond het verzoek om de kaarsen op zaterdagavond aan te steken, toen ook de kerkklokken luidden. Zo was er een gezamenlijk moment van verbinding in het dorp, in deze donkere tijd.

Kunstwerk in het water ‘Paardendobbe’ bij Marrum

Op woensdag 17 juli wordt rond 9:30 uur midden in de ‘paardendobbe’ bij Marrum een fotokunstwerk van visual artist Marcel van Luit geplaatst. Het werk is onderdeel van de wandelroute ‘Dobbepaarden’ en vertelt het verhaal van de honderdvijftig paarden die in 2006 ingesloten raakten op de rand van de dobbe na een zware storm op het Noarderleech.