Rijstteelt in Fryslân?


In het Brûsplak bij Feanwâlden zijn de eerste aren zichtbaar in de rijst die daar dit jaar is gezaaid. Heel bijzonder dat in een relatief koud verlopen zomer er rijst in Fryslân groeit. Het zou een interessant alternatief kunnen zijn in de zoektocht naar nieuwe gewassen in het veenweidegebied. 

Voortaan vier keer per uur met trein vanuit Feanwâlden


Station Feanwâlden is sinds 14 december de belangrijkste stop van de lijn Leeuwarden-Groningen. Zowel de stop- als de sneltrein stopt daar. Dat betekent dat er vanaf Feanwâlden vier keer per uur naar Leeuwarden of Groningen gereisd kan worden. Reizigers op station Buitenpost kunnen naast de stoptreinen, één sneltrein per uur pakken. De sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden rijdt nu op maandag tot en met zaterdag twee keer per uur en stopt het ene halfuur in Feanwâlden en Buitenpost en het andere halfuur in Feanwâlden en Zuidhorn.

College op werkbezoek in Feanwâlden


Het college van burgemeester en wethouders was woensdag 24 juni op werkbezoek bij het project Kansen in Kernen Feanwâlden. Het college van Dantumadiel werd op het bouwterrein bijgepraat over de werkzaamheden rond het stationsgebied en de Juliusstrjitte. In Feanwâlden wordt een nieuw park en transferium aangelegd.

Nieuwe schoonheidssalon Moaij in De Westereen


Afgelopen weekend opende Lisanne Smit haar nieuwe schoonheidssalon Moaij aan de Ljurkstrjitte in De Westereen. Lisanne nam in 2018 de salon van haar werkgeefster over in Twijzelerheide maar toen ze de kans kreeg dit grotere pand op deze A- locatie te betrekken aarzelde ze geen moment.