sep
28
za
Tentoonstelling Nijsgjirrich guod @ Metslawier
sep 28 – nov 24 hele dag

In oktober en november heeft Mienskipshûs doarpstsjerke Metslawier een tentoonstelling van verzamelingen, waarvan een deel te koop wordt aangeboden.

Een tentoonstelling met bijzondere, kunstige, opvallende en mooie spullen uit verzamelingen van onze dorpsbewoners. Zo zal er een verzameling zijn van Lego Star Wars, maar ook van oude ‘vintage’ fototoestellen. Dus spullen waar jong en oud plezier aan beleven.

Sommige van de spullen zijn voor de verkoop en tegen een redelijke prijs verkrijgbaar voor de verzamelaar, kunstliefhebber en levensgenieter. De voorwerpen zijn tentoongesteld. Bij een aankoop gebeurt de levering in overleg. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van onze doarpstsjerke.

Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier nodigt u graag uit in ons prachtige monumentale kerkgebouw. Kerk, omgeving en de tentoonstelling maken een bezoekje zeker de moeite waard!

nov
23
za
Sinterklaasintocht @ Broeksterwâld en De Falom
nov 23 hele dag
Spokentocht @ Damwâld
nov 23 @ 7:00 pm
nov
26
di
Brochje mei B en W (Sko ris oan!) @ Walterswâld
nov 26 @ 8:30 am – 9:30 am

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Gedurende het jaar schuift het college in alle dorpen aan voor een gezamenlijk ontbijt.

Iedereen is tussen 08:30 uur en 09:30 uur van harte welkom en het gesprek mag overal over gaan!

10 september, Feanwâlden
De Schierstins

28 september, De Falom
Burendag (onder voorbehoud)

15 oktober, Readtsjerk
De Trochreed

26 november, Wâlterswâld
De Nije Warf

nov
30
za
Reünie Christelijke muziekvereniging de Bazuin Holwerd @ Holwerd
nov 30 @ 2:30 pm
Christelijke muziekvereniging de Bazuin uit Holwerd bestaat 100 jaar. Dit wordt groots gevierd met een reünie en een jubileumconcert op zaterdag 30 november. 
 
Alle leden, oud-leden en dirigenten van zowel het korps als de drumband zijn deze dag van harte welkom. Het programma van de reünie start ‘s middags om 14:30 uur in het MFA in Holwerd. Er is ‘s middags een gezellige activiteit voor alle deelnemers. Daarna is er een buffet met aansluitend het jubileumconcert. 
 
De kosten voor de reünie zijn € 15,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, gebak, buffet en entree voor het concert. Wilt u ook samen met ons vieren dat de Bazuin 100 jaar bestaat? Meld u dan nu aan voor de reünie. Dit kan door een e-mail te sturen naar jubileum@debazuinholwerd.nl. Aanmelden kan t/m 3 november. 
Het jubileumconcert start ‘s avonds om 20:00 uur. Tijdens het concert kijken we terug op 100 jaar de Bazuin Holwerd. Na de pauze is het tijd voor een feestje! Samen met de muziekvereniging zal Jelle B de zaal op zijn kop zetten. De entree voor het jubileumconcert bedraagt €2,00 (basisschoolkinderen gratis).
dec
2
ma
Mienskipsenergieplan @ Brantgum
dec 2 @ 8:00 pm

Doe ook mee aan het Mienskipsenergieplan!

Wereldwijd zijn afspraken gemaakt om in 2050 geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen, zoals gas, olie en kolen. De gemeenten in Noordoost Fryslân werken daarom samen aan duurzaamheid en leggen daarbij de lat hoog, zo ook in Brantgum, Waaxens en Foudgum.

Ook in Brantgum, Waaxens en Foudgum kan er actie worden ondernomen. Hoe kan het dorp energieneutraal worden? Wat betekent dat precies én hoe pak je zoiets aan? Om hier een plan voor te maken biedt de Friese Milieu Federatie ondersteuning aan om te komen tot het opstellen van een MienskipsEnergiePlan voor Brantgum, Waaxens en Foudgum ! Dit plan is de visie van het dorp op het gebied van energiebesparing en duurzame energieproductie.

Om het plan vorm te geven wordt iedere inwoner van Brantgum, Waaxens en Foudgum uitgenodigd om mee te komen denken en discussiëren.

Daarom wordt u van harte uitgenodigd op: maandag 2 december om 20:00 uur, in Dorpshuis “de Terpring”, Brantgum.

Voor vragen en/of opmerking kunt u contact opnemen met:

  • Roely Wiersma
  • dorpsbelang@brantgum.com
  • 0519-561502
dec
14
za
“Puur Kerst” @ Kollum
dec 14 hele dag

001 poster Puur Kerst

Kom zaterdag 14 december naar de Voorstraat in Kollum voor het absolute kerstgevoel. Ondernemersvereniging HIM organiseert dan van van 16.00 tot 21.00 uur “Puur Kerst”! Niet een standaard kerstmarkt, maar een kerstbeleving voor jong en oud waarbij alles kerstsfeer uitstraalt. Diverse sfeervolle kersthuisjes vormen samen de markt waarbij u van alles word aangeboden. Daarnaast is er nog veel meer te beleven, zo zijn er een groot aantal figuranten, bekend van het Kollumer Oproer, waaronder de Herders, Jozef en Maria, de Herauten, de Drie Wijzen en natuurlijk de kerstman.

Op de gerestaureerde Wallen ligt een prachtig skûtsje, waar vanaf brassband Wilhelmina optredens zal verzorgen. Daarnaast zijn er op de Voorstraat optredens van Kinderkoor Vredoza uit Kollum en Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum. Dit alles wordt nog aangevuld met echte dieren zoals een kameel en een aantal ezels. Ook de Maartenskerk is geopend.

En gelijk een extra koopavond, uniek in Kollum op de zaterdagavond 14 december 2019 van 16.00 tot 21.00 uur. De middenstand van Kollum pakt groots uit en maakt er een beleving van voor het hele gezin!

jan
1
wo
Hockrock @ Holwerd
jan 1 hele dag

Ook komende Nieuwjaarsdag is er weer Nieuwjaarsfeest Hokrock in het MFA ‘De Ynset’.
De zaal gaat open om 01:00 uur en het feest gaat door tot 04:30 uur!

Strúnersnacht @ Kollumerzwaag
jan 1 @ 12:15 am
Goeie 2020 @ Broeksterwâld
jan 1 @ 1:00 am